برنامه‌ی توسعه‌ی فردی | ۰۱۳-۰۱۴

برای هفته ی پیش رو، از فردا (شنبه) تا جمعه ی هفته ی بعد می خواهم که یک مسیر توسعه ی فردی را خدمتتان پیشنهاد کنم. اگر نتیجه گرفتید و مایل به ادامه بودید تا حداقل هفت هفته مستمر باشید تا ملکه ی وجودتان شود: یک) شنبه (روز جسم): برای سلامت جسم خود کاری کنید. مثلا اگر کم خوابی دارید، جبرانش کنید. اگر کم آب می نوشید، جبرانش کنید. اگر رژیم غذایی سالمی ندارید، جبرانش کنید. اگر سیگاری هستید، یک نخ کمتر بکشید و هر چیز دیگری که خودتان بهتر می دانید. دو) یکشنبه (روز ذهن): حال گرا بوده و […]

سیالیت زمین | ۰۰۸-۰۱۴

کُره ی زمین در اساس سیال است و آنچه که پوسته ی زمین نامیده می شود (و جامد است) در اصل بخشی از این سیال است که در اثر سرد و سفت شدن همچون سرشیر بر روی قابلمه ی شیرِ جوشیده، موقتا شکل گرفته است. سطح زمین در واقع همچون قایقی است که بر روی موج ها سوار و سرگردان است و هرازگاهی موجی بلند سربرآورده و آن را سَر و تَه می کند و این امواج همان زلزله ها هستند. ___ زلزله های اخیر که در چشم بر هم زدنی جان هزاران انسان را گرفته و صدها هزار نفر […]

چارلز داروین | ۰۰۵-۰۱۴

ایده ی تکامل (یا فرگشت) با این معنا که منشأ تنوع گونه ها تکاملی از نیای مشترک در طول زمان بوده (و جانداران به یکباره از آسمان هبوط نکرده اند) قدمتی به درازای تاریخ داشته و در یونان باستان فیلسوفانی بدآن اشاراتی داشته اند اما مکانیسم علمی و محکمه پسند آن تئوری انتخاب طبیعی داروین است که امروزه دیگر سنگ بستر علم زیست شناسی مدرن بوده و در حد و اندازه های یک قانون (و حتی فکت تاریخی) در درک عالم نقش ایفا می کند. به مناسبت روز جهانی چارلز داروین طبیعی دان انگلیسی و نقش آن در علم…

توالت (۰۹۷-۰۱۱)

در یک جمع خانوادگی، یک پسربچه ی سه ساله که تازه در حال یاد گرفتن راه و رسم استفاده از توالت بود، برای دفع مدفوع به توالت رفت و پس از انجام کارش لازم بود که مادرش را صدا زند تا آمده و او را بشوید. پسربچه کارش را کرده بود و ده دقیقه ای بود که مادرش را صدا می زد که «مامان! بیا تموم شد.»

بیوانجینیرینگ (۰۹۶-۰۱۱)

هم اکنون یکی از شاخه های نوین حوزه ی علوم مهندسی رشته ی بیوانجینیرینگ (زیست مهندسی / مهندسی زیستی) است. برای من این حوزه از جذابیت های بسیاری برخوردار است و این جذابیت ها از آن جهت است که بمدد این حوزه ی بینارشته ای بشر قادر خواهد بود که به بسیاری از رویاهای دیرین خود از بابت مهندسی بافت های بدن انسان نایل آید.

میمونک آپارتمانی (۰۸۱-۰۱۱)

روزی در یکی از خیابان های محله مان مشغول قدم زدن بودم که ناگهان دیدم یک میمون کوچک بالای درخت در حال سروصدا کردن است. برایم بسیار عجیب بود که در شهر تهران بر روی درخت میمون پیدا شود. این را دیدم و حسابی شوکه شدم اما همان زمان حدس زدم که احتمالا میمون بینوا از دست صاحب خود فرار کرده و از این بالا سر درآورده است.

زد و خورد (۰۶۶-۰۱۱)

در زمینه ی ورزش ها و هنرهای رزمی و حتی زد و خوردهای فیزیکی، «روانشناسی رزم» ایده ی جدید و پرکاربردی است. این شاخه بطور خیلی خلاصه به دنبال به دست دادن یک چارچوب نظری و علمی در راستای تحلیل رویداد رزم است. تحلیل مسایلی در رابطه با ورزشکاران و هنرمندان رزمی کار مشتمل بر نیات نبرد، کنترل ذهنی – روانی نبرد، اهداف پرورشی نبرد، غایات انسانی، ملاحظات اخلاقی و غیره.

دو استراتژی (۰۶۵-۰۱۱)

در برخی روابط عاطفی (بین دو یار و یا دو دوست) ممکن است که یکی از طرفین (واقعا یا بزعم خود) به خطایی ارتکاب ورزیده و از سر وجدان بیدارش دچار عذاب وجدان و حس گناه شده باشد. اگر فرد مزبور کسی نباشد که از بابت مهارت های کلامی و بینافردی اش قادر باشد که مسئله را با طرف مقابل خود باز کرده و از سر این گفتگو آن را بشکل سازگار و صحیحی حل و فصل نماید، آنگاه ممکن است که بشکل ناخودآگاه (و شاید هم خودآگاه) به یکی از دو استراتژی زیر متوسل شود.

عمل در پاسخ به فکر (۰۶۳-۰۱۱)

با توجه به اساس کوانتومی مجموعه ی ذهن – روان آدمی و اینکه انسان تسلط چندانی بر محتوی فکر خود ندارد، پیش می آید که افکاری بر ما مسلط شوند که برای ما چندان خوشایند نباشند. این درجه ی ناخوشایندی ارتباط مستقیمی با وخامت اوضاع روانی فرد داشته و هرچقدر سلامت روانی شخص تزلزل بیشتری یافته باشد، به همان میزان هجمه های این چنینی سهمگین تر خواهند بود.